Målsägandebiträde i Göteborg

Jag har en vän som ringde mig i förrgår och berättade att han utsatts för ett rån. Han blev under knivhot av med sin mobiltelefon och en ny skinnjacka. Det hade hänt för ett par månader sedan och att jag fick veta detta först nu beror på att jag varit utomlands och vi har helt enkelt inte pratat med varandra på länge. Det var ju bra i alla fall att polisen tagit fast de misstänkta och snart blir det rättegång. Min vän berättade att han hade fått utsett till sig ett målsägandebiträde i Göteborg som heter Hanna Larsson och de hade träffats och gått igenom det som hänt och vad som komma skall när det blir rättegång.

Jag blev så imponerad över hur bra vårt rättssystem fungerar vid sådan här tillfällen och att samhället såg till att min vän fick ett målsägandebiträde. Vad jag förstod av min väns berättelse så är visst Hanna Larsson en erfaren advokat som har varit med länge i olika juridiska sammanhang. Han kan nog vara glad att han fick Hanna Larsson som målsägandebiträde i Göteborg, till och med var det en polis som sagt att om han någon gång hade behövt ett målsägandebiträde i Göteborg så hade han velat få Hanna Larsson. Nog förstår jag att det känns nervöst såhär innan rättegången, men så är det nog för alla som väntar på en rättegång. Jag har förresten lovat att vara med under förhandlingen, och bevisläget kunde i alla fall inte ha varit bättre än det är. I den bästa av världar skulle verkligen ett målsägandebiträde i Göteborg inte behövas, men tyvärr så kommer vi nog aldrig ifrån att kriminella skapar kaos och oreda i folks liv.